ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЗа час бойових дій з Київщини виїхали 1 млн осіб.

За час бойових дій з Київщини виїхали 1 млн осіб.

У нас з області виїхав приблизно мільйон людей під час активних бойових дій

 

Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"У нас з області виїхав приблизно мільйон людей під час активних бойових дій. А загалом до повномасштабної війни кількість населення в області складала 2,3 мільйона. Тобто залишилися 1,3 мільйона населення", - сказав Кулеба.

За його словами, зараз люди активно повертаються до своїх домівок.

"Наприклад, до Ірпеня повернулося орієнтовно 40 тисяч осіб. У Бучі також повідомляють про повернення приблизно 10 тисяч мешканців. Думаю, що понад 200 тисяч людей уже повернулося. Але це не остаточні і не офіційні дані. Ми звернулися до операторів мобільного зв'язку, щоби з'ясувати щільність населення", - сказав Кулеба.

Окрім того, до області прибувають люди, що виїхали зі сходу, з Харківщини, з Чернігівщини, з Сумщини, з Краматорська. За словами Кулеби, це приблизно 40 тисяч осіб і ця цифра буде збільшуватись.

Наразі регіоні ведуться робот по відновленню зруйнованої інфраструктури, насамперед тієї, яка стосується життєзабезпечення та опалювального сезону. За словами Кулеби, по магістральних напрямках вже відновлено електропостачання, зараз йде відновлення абонентських мереж, робота виконана вже на понад 80%. Очільник Київської ОВА висловив впевненість, що до кінця літа це питання буде закрите.

Людям, які втратили житло, зараз пропонується тимчасові варіанти проживання - в модульних містечках, державних, комунальних закладах, пансіонатах.

 

 

 
Коментарі (0)