ГоловнаНовини ЖКГПодіїДержавні шахти зобов'язані погасити борги із зарплат - Камін

Державні шахти зобов'язані погасити борги із зарплат - Камін

Для отримання державної допомоги шахти будуть зобов'язані направляти на погашення боргів із заробітної плати кошти від продажу вугілля.
Для отримання державної допомоги шахти будуть зобов'язані направляти на погашення боргів із заробітної плати кошти від продажу вугілля. Відповідні зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі, вніс Кабінет міністрів України під час засідання, повідомила пресслужба Уряду.
 
"У разі наявності заборгованості із заробітної плати бюджетні кошти перераховуються за умови спрямування підприємствами на оплату праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, не менше ніж 80 відсотків коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції та інших надходжень станом на 1 число місяця, що настає за звітним періодом", - йдеться в постанові.
 
Нагадаємо, 14 липня Кабінет міністрів України виділив додаткові майже 400 млн грн на погашення заборгованості по виплаті зарплати українським шахтарям.
 

Раніше у Міненерго зазначили, що за два місяці 2021 року державними вугледобувними підприємствами нараховано 1 308,3 мільйона гривень заробітної плати з нарахуваннями. Станом на 22 березня 2021 року на виплату зарплати спрямовано 526 мільйонів гривень, що становить 40,2 відсотка від нарахованої заробітної плати, додали в міністерстві. 

 
Коментарі (0)