ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДержавна іпотечна установа допомагатиме забудовникам з житлом

Державна іпотечна установа допомагатиме забудовникам з житлом

За рахунок залучення коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) забудовники зможуть завершити будівництво та ввести в експлуатацію понад 390 тис. кв м житла.

За рахунок залучення коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) забудовники зможуть завершити будівництво та ввести в експлуатацію понад 390 тис. кв м житла. Про це під час брифінгу сказав Голова Державної іпотечної установи Віктор Міргородський.

За словами В.Міргородського, голова уряду поставив завдання збільшити іпотечне кредитування вдвічі. Він повідомив, що механізм реалізації цієї програми передбачає досягнення двох основних цілей: перша – це забудова об’єктів незавершеного будівництва через надання фінансового ресурсу ДІУ забудовникам, а також стимулювання попиту на ці об’єкти.

«У рамках цієї програми у 2011 році було профінансовано 26 об’єктів незавершеного будівництва на суму 627 млн грн. Це дозволить добудувати та ввести в експлуатацію більш ніж 390 тис. кв м, або близько 5,5 тис. квартир у різних районах України», – зауважив В.Міргородський.

Він повідомив, що на сьогодні вже добудовано 10 об’єктів площею 107 тис. кв м. До кінця року планується ввести в експлуатацію ще 14 об’єктів, що становить 262 тис. кв м житла.

Джерело - УНН

 
Коментарі (0)