ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДержавна іпотека згадала минуле

Державна іпотека згадала минуле

Державна іпотечна установа на початку наступного року допускає зниження ставки рефінансування банків по іпотечних кредитах на 3% з 18% до 15% річних.

Про це "Україні Комунальній" повідомили в прес-службі ДІУ.

За словами голови правління ДІУ Валентина Рибачука, за сприятливих умов на початку наступного року ставку рефінансування цілком реально знизити до 15% річних. Крім того, він зазначив, що в 2013 році за сприяння ДІУ планується ввести в експлуатацію 14-15 житлових багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Наглядова рада ДІУ затвердив нову ставку рефінансування для іпотечних кредитів на рівні 18% річних. До цього ставка рефінансування іпотечних кредитів складала 11% річних.

Зміни ставки рефінансування іпотечних кредитів, перш за все, пов'язані зі зміною вартості фінансових ресурсів, залучених ДІУ на внутрішньому фінансовому ринку для здійснення операцій з рефінансування іпотечних кредитів і кредитування банків-партнерів ДІУ.

Експерти відзначають, що зростання ставки рефінансування іпотечних кредитів може привести до зниження обсягів кредитування, проте уточнюють, що це все одно один з найбільш вигідних варіантів іпотечного кредитування. На ринку кредити видаються під 25-30% річних.

 
Коментарі (0)