ГоловнаНовини ЖКГПодіїДержавний бюджет 2021 року буде стимулювати економіку - Мінфін

Державний бюджет 2021 року буде стимулювати економіку - Мінфін

Государственный бюджет 2021 будет "прежде всего, реалистичным" и стимулировать экономику. По словам Марченко, проект бюджета 2021 будет иметь поощрительный характер для экономики.
Державний бюджет 2021 року буде, “перш за все, реалістичним” та стимулювати економіку. Про це розповів Міністр фінансів Сергій Марченко, повідомила  пресслужба Міністерства фінансів України.
 
Міністр розповів, яким має бути бюджет 2021 року: “Перш за все реалістичним, бо він не тільки має бути схваленим, а й реальним для виконання. Для прикладу, по цьогорічному бюджету — у нас з травня 100% виконання бюджетного розпису по доходам, перевиконання у червні. І ось вже кінець липня — ми також очікуємо перевиконання доходів загального фонду держбюджету більше ніж 4 млрд грн. Все це є результатом проведених нами змін у фіскальній системі держави: ми ефективно боремося з тіньовими схемами і маємо додаткові надходження в бюджет. Перед податковими і митними органами поставлено відповідне завдання за підсумками року. Для нас це вкрай необхідно, щоб закрити відставання у дохідній частині бюджету, яка нам залишилась у спадок”.
 
За словами Марченка, проєкт бюджету 2021 буде мати заохочувальний характер для економіки.
 
“Вже у 4 кварталі цього року ми очікуємо поступове відновлення економіки. У 2021 році очікуються пожвавлення економічної динаміки. Це буде бюджет зростання добробуту громадян та економіки країни”, — наголосив Міністр фінансів.
 
Коментарі (0)