ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоДержбюджет планують наповнювати за рахунок декларування доходів

Держбюджет планують наповнювати за рахунок декларування доходів

Декларувати доходи пропонують за новими правилами. Таким чином, парламентарі хочуть наповнювати Державний бюджет. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Парламенті.

Днями під куполом Верховної Ради під номером 3663 зареєстрували законопроект «Про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України щодо податку за декларування доходів, майна, майнових прав суб’єктами подання нульової декларації».

Документ має на меті, згідно з пояснювальною запискою, внести зміни до Бюджетного кодексу щодо визначення належності податку за декларування доходів, майна, майнових прав суб’єктами подання нульової декларації (запровадження якого передбачено законопроектом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо нульової декларації»)  до доходів загального фонду Державного бюджету України, що, як зазначається, сприятиме його наповненню.

Поміж тим, ініціатори вважають, що прийняття документа допоможе залучити тіньові кошти у реальну економіку держави та поліпшити інвестиційний клімат в Україні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, народним депутатам пропонують привести законодавство в частині створення конкурентних умов в оподаткуванні у відповідність до нового Закону. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Раді.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)