ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняДержекоінспекція провела понад 3 тисячі перевірок забруднювачів повітря

Держекоінспекція провела понад 3 тисячі перевірок забруднювачів повітря

Державна екологічна інспекція перевірила 3 тисячі підприємств, що забруднюють атмосферне повітря шкідливими речовинами.
Державна екологічна інспекція перевірила 3 тисячі підприємств, що забруднюють атмосферне повітря шкідливими речовинами.
 
Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.
 
«Металургійні підприємства, теплові електростанції, цементні заводи та інші суб’єкти господарювання забруднюють атмосферне повітря шкідливими речовинами. За цим напрямком у першому півріччі 2020 року Держекоінспекція здійснювала державний нагляд (контроль)», - написав Андрій Мальований.
 
Голова ДЕІ повідомив, що було проведено понад 3 тис. перевірок, складено 2 359 протоколів на посадових та відповідальних осіб, винесено майже 2 тис. постанов про накладання штрафу, подано 32 позови до судових органів щодо тимчасової заборони (зупинення) діяльності, за 8 з яких винесено позитивні рішення.
 
«Важливо, що найбільша кількість промислових викидів генерується у Кривому Розі. Саме тому на початку осені тут буде відкрито Офіс чистого довкілля. Цей підрозділ здійснюватиме екологічний нагляд та контроль у промислових регіонах України», – зазначив Андрій Мальований.
 

Посадовець додав, що забруднення атмосферного повітря є вкрай гострою проблемою. За усередненими даними Держстату від хвороб дихальних органів українці страждають частіше, ніж від інших недуг, їх фіксується близько 12 млн випадків на рік. 

 
Коментарі (0)