ГоловнаДовідник ЖКГФінансування ЖКГДерженергоефективності планує розширити підтримку ОСББ

Держенергоефективності планує розширити підтримку ОСББ

Програму кредитування ОСББ, започатковану у 2015 році, планується не тільки продовжити у 2017018 роках, але й збільшити відшкодування до 50%

Держенергоефективності має намір удосконалити діючі програми фінансування ОСББ, про це 23 березня заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук під час зустрічі з представниками Ресурсних центрів для ОСББ. 

«ОСББ виявляють чималий інтерес до механізму співфінансування енергоефективних заходів, який ми запровадили  у травні минулого року. На сьогодні «теплими» кредитами скористалося 208 ОСББ. Сума взятих коштів склала майже 18 млн. грн.», - повідомив Голова та додав, що програма показала готовність громадян утеплювати власне житло.

«Усвідомлюючи обсяги ринку термомодернізації багатоповерхівок в країні, ми дійшли висновку щодо необхідності удосконалення діючої програми. Так, у 2016 році Агентство розпочало роботу у цьому напрямку. Планується залучити управителів житла та ЕСКО-компанії до участі у ній», - зауважив він.

Інші зміни, які готує Агентство - це продовження дії програми на 2017-2018 роки, збільшення відшкодування до 50% у разі застосування типових проектів з утеплення, встановлення обов’язковості будинкового обліку теплової енергії, як умови отримання відшкодування, унормування моніторингу ефективності використання ОСББ бюджетних коштів за програмою.

Також було наголошено на необхідності враховувати пропозиції та зауваження представників ОСББ та громадськості, які безпосередньо матимуть справу із співвласниками багатоповерхівок, збором голосів, оформленням  «теплого» кредиту. 

 

 
Коментарі (0)