ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДерженергоефективності закликає депутатів схвалити законопроект стосовно «зелених» аукціонів

Держенергоефективності закликає депутатів схвалити законопроект стосовно «зелених» аукціонів

Держенергоефективності закликає депутатів схвалити законопроект про «зелених» аукціонах. Про це йшлося в робочій нараді Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу для доопрацювання законопроекту про «зелених» аукціонів
Держенергоефективності закликає депутатів схвалити законопроект стосовно «зелених» аукціонів, повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Про це йшлося у робочій нараді Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК для доопрацювання законопроекту стосовно «зелених» аукціонів від 05.12.2019 р. №8449-д.
 
У рамках дискусії обговорено низку питань, серед яких вирішення проблеми «зарезервованих потужностей».
 
Зокрема, учасники наради домовилися обмежити строк дії технічних умов (ТУ) на приєднання об’єктів відновлюваної електроенергетики до мереж (для СЕС – до 2 років; для  ВЕС, БіоТЕС та інших об’єктів – до 3 років).
 
Разом з цим для переможців аукціону термін дії ТУ подовжується на термін реалізації проекту (для СЕС – на 2 роки, для ВЕС та ін. – на 3 роки).

Зазначені норми мають сприяти завершенню будівництва об’єктів відновлюваної енергетики у визначені терміни; запобіганню спекуляції із безстроковими технічних умов. 

 
Коментарі (0)