ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДержгеонадра відмовила «Укргазвидобуванню» у дослідженні шельфу

Держгеонадра відмовила «Укргазвидобуванню» у дослідженні шельфу

"Укргазвидобування" отримало відмову у видачі спецдозволу на геологічне вивчення та розробку Салакарской площі в акваторії Азовського моря.

Державна служба геології та надр відмовила ПАТ "Укргазвидобування" у видачі спеціального дозволу на геологічне вивчення та розробку Салакарской площі, що знаходиться в акваторії Азовського моря.

Про це йдеться в повідомленні "Економічної правди".

Позицію геологічної служби підтримав Окружний адміністративний суд Києва, в якому "Укргазвидобування" намагалася оскаржити відмову у видачі ліцензії.

Площа Салакарскої ліцензованої ділянки становить близько 970 кв. км. Документи на видачу ліцензії терміном на 30 років "Укргазвидобування" направила в Держгеонадр ще в лютому 2017 року, а в липні отримала відмову з формулюванням "у зв'язку з невідповідністю в заяві, пояснювальній записці і оглядовій карті назв структур, розташованих в межах Салакарськой площі" .

Розглядаючи скаргу УГВ, Окружний адмінсуд дійшов висновку, що у держкомпанії немає правових підстав отримувати спецдозвіл на цю площу без проведення аукціону.

Нагадаємо, на початку поточного року ПАТ "Укргазвидобування" знизила свій прогноз з видобутку природного газу в 2018 році на 3% з раніше очікуваних 16,5 мільярда кубометрів до 15,94 мільярда кубометрів.

Голова компанії також нещодавно заявив про наміри активізувати роботу з дорозвідки існуючих родовищ на Західній Україні.

Зокрема, підприємство планує провести розвідувальне буріння на 6 родовищах Львівгазвидобування.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявляв, що до 2020 року Україна збільшить видобуток газу та зменшить його споживання, що дозволить не імпортувати "блакитне паливо".

 

 
Коментарі (0)