ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаДержстат: за січень 2017р рівень безробіття в Україні зріс до 429 тис осіб

Держстат: за січень 2017р рівень безробіття в Україні зріс до 429 тис осіб

Станом на січень 2017-го року в Україні офіційно було зареєстровано 429 тисяч безробітних громадян. У процентному вираженні в порівнянні із загальною кількістю працездатних громадян показник безробіття досяг позначки 1,6%
Станом на січень 2017-го року в Україні офіційно було зареєстровано 429 тисяч безробітних громадян. У процентному вираженні в порівнянні із загальною кількістю працездатних громадян показник безробіття досяг позначки 1,6%, передає дані Державне управління статистики України. 
 
У грудні 2016-го року безробітних в Україні було набагато менше. Згідно з даними Держстату, цей показник був практично на 40 тисяч безробітних менше. Всього грошову допомогу по безробіттю отримали близько 350 тисяч чоловік. Відомство уточнює, що показники по безробіттю не враховують громадян, які проживають або працюють у зоні проведення антитерористичної операції («ЛНР» і «ДНР»), а також у аннексированном Криму.
 

Тривожні сигнали на ринку праці України експерти побачили в статистиці, яка відображає конкуренцію на посади в держструктурах, а також відсоток людей, яким зуміли знайти роботу в центрах зайнятості. Згідно з офіційними даними, на кожне робоче місце в державних установах претендують 9 осіб, а знайти роботу для безробітних Служба зайнятості змогла тільки в 4% випадків. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Лютого 2017 p. 23:17
Для того, щоб працівник не міг через суд поновити свої порушені трудові права, законодавством передбачена так звана "ліквідація" держустанов. "Ліквідація" держустанови полягає у тому, що держустанова після переобліку змінює код ЄДРПОУ. У процесі цієї "ліквідації" держустанова може звільнити з роботи будь-якого працівника без пояснення причин і без права поновлення на роботі. "Ліквідація" держустанов -- це законодавчо закріплене шахрайство, яке просто перекреслює усе українське трудове право.