ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержстат зафіксував в Києві дефляцію

Держстат зафіксував в Києві дефляцію

Споживчі ціни в Києві в серпні 2021 року порівняно з липнем знизилися на 0,5%

 

Споживчі ціни в Києві в серпні 2021 року порівняно з липнем знизилися на 0,5%. В цілому ж по Україні в серпні була зафіксована дефляція 0,2%. Про це стало відомо з експрес-випуску ГУ статистики в Києві.

Також зазначається, що з початку року споживчі ціни в Києві виросли на 6,3%, а в цілому по Україні - на 6,2%.

На споживчому ринку Києва в серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,4%. Найбільше (на 24,9% і 6,8%) подешевшали овочі та фрукти. На 3,6 і 0,8% знизилися ціни на сир і м'який сир (творог) та макаронні вироби. У той же час на 20,3% подорожчали яйця, на 3,7-0,7% зросли ціни на цукор, безалкогольні напої, соняшникова олія, хліб, масло, м'ясо і м'ясопродукти, рибу та продукти з риби, молоко.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби залишилися без змін.

Одяг та взуття подешевшали на 2,7%, в т.ч. взуття - на 3,1%, одяг - на 2,5%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,3% відбулося в основному за рахунок підвищення цін на природний газ на 9,3%, каналізацію - на 8,6%, водопостачання - на 7 , 5%, утримання і ремонт житла - на 6,1%.

Ціни на транспорт зросли на 0,2% в першу чергу за рахунок подорожчання транспортних послуг на 1,9%, палива та мастил - на 1,8%.

Як раніше повідомляла KV, за даними ГУ статистики в Київській області, в серпні 2021 року ціни на споживчому ринку по Київській області (без Києва) в порівнянні з липнем знизилися на 0,1%, а в цілому по Україні - на 0,2% .

 

 

 
Коментарі (0)