ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Дешеве житло» виллється Сумщині в мільйони

«Дешеве житло» виллється Сумщині в мільйони

На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для Сумщини передбачено з Держбюджету більше 25 мільйонів гривень.

На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для Сумщини передбачено з Держбюджету більше 25 мільйонів гривень. Про це йшлося під час наради щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів, інформує прес-служба ОДА. 

«Соціальні ініціативи спрямовані на підвищення стандартів життя людей. Одним із найважливіших завдань влади є розв’язання житлової проблеми шляхом здешевлення іпотеки», – наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Чернявський. 

Він переконаний, що практична реалізація програми пожвавить житлове будівництво на Сумщині, дозволить залучити у будівельну галузь додаткові ресурси та забезпечити квартирами людей, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування державою частини процентів за кредитами. 

Віктор Чернявський повідомив, що в регіоні більше 100 громадян виявили бажання отримати іпотечні кредити. 

Міжвідомчою комісією при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затверджено перелік з 9-ти житлових будинків. Тож у рамках реалізації програми на Сумщині громадяни можуть придбати на вигідних умовах 351 квартиру. Окрім того, надано пропозиції щодо включення до програми 3-х житлових будинків зі 154 квартирами, в яких може бути придбано житло із залученням коштів Державного бюджету, передбачених для здешевлення вартості іпотечних кредитів. 

Банківські установи також готові долучитися до програми та піти назустріч людям.

 
Коментарі (0)