ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДесятки вінницьких родин отримали «пільгове» житло

Десятки вінницьких родин отримали «пільгове» житло

Попри скорочення фінансування житлової програми здешевлення вартості іпотечних кредитів, за її допомогою понад сорок вінницьких родин змогли придбати власне житло.

На Вінниччині введено в експлуатацію новий 72-квартирний будинок, в якому 41 родина отримала власні квартири, скориставшись програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

«Новобудова знаходиться у селі Бохоники, Вінницького району, Вінницької області. Завдяки програмі здешевленої іпотеки 41 родина стала новоселами цього будинку» - зазначається у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що загалом за період дії програми здешевлення вартості іпотечного кредитування у Вінницькій  області понад 300 сімей покращили свої житлові умови.

«Нові угоди в рамках програми здешевлення іпотеки наразі не укладаються, оскільки на початку року держава скоротила її фінансування. Втім, держава в повному обсязі виконує зобов’язання перед позичальниками за цією програмою», - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці почали рідше звертатися за іпотечними кредитами на житло. За інформацією  ДІУ, у липні поточного року установою було рефінансовано 15 кредитів. Зокрема, на ці цілі спрямували близько 5 млн грн.

 
Коментарі (0)