ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГД.Гетманцев:Аби наздогнати Польщу потрібно 30-40 років при тому, що Польща буде стояти на місці"

Д.Гетманцев:Аби наздогнати Польщу потрібно 30-40 років при тому, що Польща буде стояти на місці"

Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев розповів, що середня зарплата в Україні може зрівнятись із рівнем оплати праці в сусідній Польщі лише через 30-40 років.
Голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев розповів, що середня зарплата в Україні може зрівнятись із рівнем оплати праці в сусідній Польщі лише через 30-40 років.
 
Гетманцев зазначив, що наразі Україна є найбіднішою країною Європи, і «потрібно думати, як наздогнати Вірменію чи Білорусь».
 
«Щодо зарплат таких, як в Польщі. Я не знаю, якими розрахунками керувався прем’єр-міністр. Однак якщо ми співставимо рівень ВВП на душу населення з польським і порахуємо, то нам аби наздогнати Польщу потрібно десь 30-40 років при тому, що Польща буде стояти на місці», – наголосив нардеп.
 
Напередодні, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що впродовж найближчих восьми-дев’яти років уряд планує наздогнати за рівнем оплати праці сусідні країни. Зокрема, Польщу та Словаччину.
 
За словами Шмигаля, в грудні 2020 року реальні зарплати українців виросли на 10% в порівнянні з грудня 2019.
 
Так, середній рівень реальної зарплати становив 14,2 тисячі гривень.
 
"Найважливіше завдання, яке ставить Уряд - це до 2030 року вийти з середнім зарплатам на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині", - підкреслив він.
 

Нагадаємо, станом на кінець 2020 року середня зарплата в Польщі становила 5 411 злотих на місяць, що дорівнює $1 439 або 40 573 грн. Що стосується Словаччини, то середня зарплата в цій країні, оцінюється в $1 423 або 40 118 гривень. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
10 Лютого 2021 p. 23:49
Я не розумію, чому досі президент не зменшив хоча б у 3-4 рази зарплати оцим гетьманцям? Що вони такого корисного зробили, щоб так жирувати?