ГоловнаКоментаріЗаконодавствоД.Гетьманцев:"Колектори сьогодні стали жахом тих людей, які взяли в борг гроші не тільки в банках, а й "швидкі гроші"

Д.Гетьманцев:"Колектори сьогодні стали жахом тих людей, які взяли в борг гроші не тільки в банках, а й "швидкі гроші"

НБУ отримає широкі повноваження для припинення неправових дій з боку фінансових установ щодо боржників щодо повернення грошей, і з іншого боку, права громадян будуть захищені
Нардеп від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про суть законопроекту про колекторах, який внесений до Верховної Ради.
 
Про це йшла мова в інтерв'ю Гетманцева в ефірі телеканалу "112 Україна".
 
"Я хочу звернути увагу на один законопроект, я думаю, він буде виправданим і цікавим, це законопроект про колекторах. Колектори сьогодні стали таким жахом тих людей, які взяли в борг гроші не тільки в банках, а й "швидкі гроші" в інших фінансових установах, мікрокредити так звані. Людей фактично змушують віддавати борги, з якими вони, можливо, і не погоджуються, ставлять на межу виживання, фактично застосовують насильство до них, і це проблема нашого суспільства в цілому", - розповів Гетьманцев.
 
За його словами, нардепи вирішили врешті-решт розібратися з цим питанням, тому що він актуальний вже давно, і різні протиріччя не давали можливості до нього дійти. Законопроект уже перебуває в залі парламенту, для нього є також і підтримка серед депутатів.
 
"Я думаю, що ми надамо НБУ широкі повноваження щодо вжиття заходів для припинення таких дій з боку фінансових установ, які вимагають повернення грошей неправовим шляхом, а з іншого боку ми захистимо права наших співгромадян. Так, борги повинні платити всі, але у встановлений законом спосіб і таким чином, щоб не принижувалась людську гідність", - підкреслив Гетманцев.
 

Разом з тим, він зазначив, що колекторську службу не заборонять в Україні, але введуть її в рамки дозволеного. Зокрема, їй не дозволятимуть дзвонити людям вночі або поширювати інформацію про боржника. Тобто заборонені будуть ті заходи, які колектори фактично приймають, намагаючись принизити громадян. 

 
Коментарі (0)