ГоловнаПослугиФінансування ЖКГМіненерго рятуватиме опалювальний сезон від «вугільної» залежності

Міненерго рятуватиме опалювальний сезон від «вугільної» залежності

У Міненерго вирішили зменшити залежність проходження опалювального сезону від вугілля. Це можливо завдяки зниженню споживання електроенергії.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомляють про зменшення споживання електроенергії та збільшення виробітку електрики АЕС, що дасть змогу зменшити залежність опалювального сезону 2015/2016 від запасів вугілля. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає прес-служба відомства.

За словами чиновника, в основному зменшення обсягів споживання електроенергії відбувається, в основному, за рахунок промисловості.
«Протягом 7 місяців 2015 року (об’єм споживання) зменшився на 12 відсотків, більше того цей об’єм споживання зменшувався протягом останніх 5 років щорічно. В основному зменшення відбувається за рахунок промисловості», - повідомив Міністр.

Натисніть для збільшення

Очільник Міненерго також наголосив, що коригування показників залежить від ринку споживання.

«Оцінити правильно кількість вугілля, яке потрібно накопичити на складах перед опалювальним сезоном – це правильно оцінити попит на електроенергію протягом опалювального сезону», - заявив він.

За словами пана Демчишина, слід здійснити переналаштування енергосистеми для роботи із меншою потужністю. Адже уся енергетична інфраструктура багато років не модернізовувалася та потребує суттєвих фінансових вкладень.

Крім того, посадовець анонсував оприлюднення оновлених даних щодо енергетичного балансу.

«Думаю що протягом найближчого місяця такий документ повноцінний буде сформовано і ми однозначно поділимося ним із вами і з усіма учасниками ринку для того щоб вивчити і підготуватися до опалювального сезону», - пообіцяв Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні більше 80% об’єктів вже готові до проходження осінньо-зимового періоду. В Мінрегіоні наголошують, що роботи в цьому напрямку комплексні та проходять в кількох напрямках.

 
Коментарі (0)