ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійДихати у столиці стає складніше

Дихати у столиці стає складніше

Автомобілів в Києві стає все більше, дерев - все менше. Екологи підтверджують, що якість повітря в столиці погіршується.

Рівень забрудненості повітря в столиці весь час зростає. Про це пише «Взгляд» з посиланням на дані Центральної геофізичної обсерваторії Києва.

Так, згідно з дослідженнями, рівень вмісту небезпечних забруднювачів перевищено в кілька разів. Найбрудніше повітря - традиційно в районах головних автомагістралей, а дихати на повні груди, не побоюючись за здоров'я, можна хіба що в зелених зонах.

Найбільш екологічно неблагополучною  як і раніше залишається Бессарабська площа. Повітря насичене токсинами також у районі Московської площі, на проспекті Перемоги, бульварі Шевченка та вулиці Каунаській на Березняках.

За словами директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейко в Києві 80% забруднюючих речовин потрапляють в повітря з вихлопних труб автомобілів.

«Є також райони, які погано продуваються: наприклад, Хрещатик розташований у колишньому яру, а навколо стоять будинки, які його закривають. Спальні райони «провітрюються» краще. Звичайно, чистіше повітря там, де більше зелених зон і менше машин, в основному це окраїни міста»- зазначає Володимир Борейко.

За даними геофізичної обсерваторії, в Києві значно перевищена концентрація трьох небезпечних речовин. Так, рівень токсичного формальдегіду в нашій атмосфері в 4,7 разів перевищує норму, рівень діоксиду азоту - в 3,3 рази, оксиду азоту - в 1,3 рази. Всі ці токсини вкрай негативно впливають на здоров'я.

Як повідомляла «Україна Комунальна», минулого року The Financial Times, ґрунтуючись на дослідженнях західних вчених - Еuropean Green City Index, - визнала Київ -  найбільш забрудненою європейською столицею. Тоді як Центральна геофізична обсерваторія України поставила Київ за рівнем забрудненості води і атмосфери на 26 місце з 53, серед населених пунктів, що  брали участь в рейтингу.

 
Коментарі (0)