ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДитсадочкам спростили перехід у комунальну власність

Дитсадочкам спростили перехід у комунальну власність

Уряд підтримав спрощення процедури передачі дошкільних закладів у комунальну власність. На думку посадовців, це сприятиме розвитку дошкільної освіти.

Уряд схвалив ініційоване Мінекономрозвитку спрощення процедури передачі нерухомого майна державної власності у комунальну власність для розміщення дошкільних навчальних закладів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Згідно з законопроектом,  передача нерухомості здійснюватиметься за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном, за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна, Мінекономрозвитку. Ініціатива може бути реалізована за умови, якщо органи місцевого самоврядування візьмуть на себе зобов’язання використовувати приміщення за цільовим призначенням і не відчужувати нерухомість, призначену для дитсадків, у приватну власність.

Прийняття Закону дозволить, у разі потреби, більш оперативно приймати рішення про передачу нерухомого майна з державної у комунальну власність для подальшого розміщення дошкільних навчальних закладів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, десятки дитячих садочків, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Києва, отримають нові вікна. Відповідне розпорядження наприкінці березня підписав тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко.

 
Коментарі (0)