ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДля 1,7 мільйона українців субсидії було перепризначено автоматично

Для 1,7 мільйона українців субсидії було перепризначено автоматично

Згідно з новими критеріями призначення субсидій, люди зі значними тіньовими доходами та статками не повинні отримувати субсидії, адже насправді не належать до вразливих верств населення.
Для 1,7 мільйона українців на тлі нових правил призначення субсидій їх було перепризначено автоматично. Про це розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль з трибуни Верховної Ради під час години запитань до уряду, повідомила пресслужба Уряду.
 
“Субсидія вже перепризначена для 2 млн людей, з них 1,7 млн громадян не подавали заяв та отримали автоматичне перепризначення”, — говориться в повідомлені.
 
Згідно з новими критеріями призначення субсидій, люди зі значними тіньовими доходами та статками не повинні отримувати субсидії, адже насправді не належать до вразливих верств населення.
 
До цього було відомо, що субсидії отримували близько 3 млн українців. Тож, не виключено, що після проведення верифікації їхня кількість зменшилася.
 
“Абсолютній більшості наших громадян, зокрема українським пенсіонерам, субсидії будуть перепризначені автоматично. Тобто, не треба подавати ніяких додаткових заяв. Всі перевірки та виплати ідуть абсолютно за графіком. Всі, хто дійсно потребує підтримки — її отримають і зараз, і в опалювальний сезон”, — наголосив очільник уряду.
 
Прем’єр-міністр зауважив, що Міністерство соціальної політики вже спрямувало в регіони 1,1 млрд грн для виплат субсидій.
 

Нові правила нарахування житлових субсидій почали діяти в Україні з 1 травня. Допомоги будуть позбавлені люди у разі вартісної покупки на 50 тис. грн, буде братися до уваги, зокрема, купівля громадянами інвалюти, металів, наявність депозитів. Також місцеві комісії не зможуть призначати житлові субсидії в окремих випадках. 

 
Коментарі (0)