ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Для частини жителів Миколаєва початок опалювального сезону під загрозою зриву

Для частини жителів Миколаєва початок опалювального сезону під загрозою зриву

Опалювальний сезон для частини жителів Миколаєва під загрозою зриву. Обласне комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" чекає на 10,5 мільйонів гривень з міського бюджету
Опалювальний сезон для частини жителів Миколаєва під загрозою зриву. Обласне комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" чекає на 10,5 мільйонів гривень з міського бюджету, про це повідомило Суспільне.
 
Гроші потрібні для завершення роботи за проєктом "Підвищення енергоефективності у сфері централізованого теплопостачання України" на трьох котельнях, які постачають тепло 44% споживачів підприємства. А це близько 37 тисяч абонентів.
 
Аби закликати депутатів зібратись на сесію, яку запланували на 20 жовтня і проголосувати за виділення фінансування, директор ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" зібрав пресконферецію.
 
"Нам потрібні 10,5 мільйонів гривень, аби розрахуватись з міністерством фінансів. Якщо нам їх не дадуть, роботи з реконструкції трьох котелень припиняться. Наші підрядники працюють у борг. Вони також слідкують за розвитком проблеми і бачать відношення депутатів до цього питання. Зараз все складніше вдається вмовляти підрядників працювати без грошей. Те, що сесія не відбулась 15 жовтня, вже відкинуло можливий початок опалювального сезону на два тижні", – розповів директор ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Микола Логвінов.
 
"Якщо котельні, що розташовані по вулиці Білій, 71 та Спортивній 1-К, готові приблизно на 95 відсотків, є там питання тільки в монтажі та налагодженні обладнання, то котельня на проспекті Героїв України 72-А взагалі не має найголовнішого обладнання – вузла обліку газу. Якщо його не буде, ми не зможемо запустить котельню", – каже Микола Логвінов.
 

Цю проблему почали озвучувати ще в листопаді 2019 року, підприємством було написано 43 звернення в різні державні інстанції. 

 
Коментарі (0)