ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДля IT-шників та фрілансерів планують скасувати третю групу єдиного податку

Для IT-шників та фрілансерів планують скасувати третю групу єдиного податку

Депутати від БПП зареєстрували у ВР законопроект про зміни в податкову систему України, в якому пропонується повністю скасувати третю групу спрощеної системи оподаткування
Депутати від БПП Андрій Шинькович і Геннадій Чекіта зареєстрували у Верховній Раді законопроект 8089 про зміни в податкову систему України, в якому пропонується повністю скасувати третю групу спрощеної системи оподаткування.
 
Третя група зі ставкою єдиного податку 5% розрахована на дрібних підприємців-фізосіб, зокрема працівників IT та фрілансерів. За словами депутатів, третьою групою часто користуються роботодавці, щоб економити на виплаті зарплат.
 
Наприклад, в 2017 році, щоб виплатити працівнику зарплату в 10 000 грн («на руки»), якщо він ФОП, підприємство має перерахувати до бюджету та фондів соцстрахування 1267 грн (13%), а для найманого працівника - 4150 грн (41,5%).
 

Також, депутати пропонують обмежити види діяльності для другої групи і заборонити використання першої та другої групи для суб'єктів, які займаються оптовою торгівлею. 

 
Коментарі (0)