ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДля оформлення пенсії більше не потрібно збирати документи

Для оформлення пенсії більше не потрібно збирати документи

Електронна система призначена для самостійного збору документів для Пенсійного фонду з метою мінімізації адміністративного навантаження на громадян

Електронна система призначена для самостійного збору документів для Пенсійного фонду з метою мінімізації адміністративного навантаження на громадян.

Про це йдеться на facebook-сторінці першого заступника голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексія Віскуба.

Тепер для оформлення пенсії, призупинення або відновлення виплат, Пенсійний фонд самостійно запросить всю необхідну інформацію, а користувачеві досить лише звернутися до Фонду з необхідним заявою.

За допомогою системи "е-пенсія" будуть можна бути отримати такі послуги, як: призначення та перерахунок пенсії; призначення до пенсії надбавок, допомог, доплат і компенсацій; відновлення виплати пенсії; переклад з одного виду пенсії на інший.

Як відомо, з 1 липня українські пенсіонери будуть отримувати підвищені пенсії

Причому це перше підвищення мінімальної пенсії в цьому році. А з 1 грудня прожитковий мінімум зросте ще на 74 грн до 1638 грн.

Таким чином, мінімальна пенсія зросте цього року на 9%, що повинно перевищити плановий рівень інфляції (7,4%).

Разом з тим, розміри пенсій держслужбовцям не переглядатимуть в зв'язку зі скасуванням норми закону про спеціальні пенсії в 2015 році.

 

 
Коментарі (0)