ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДля постачальників газу запрацював алгоритм розподілу коштів

Для постачальників газу запрацював алгоритм розподілу коштів

Сьогодні вступив в силу алгоритм розподілу коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання для постачальників газу. Відповідна постанова НКРЕКП оприлюднена в «Офіційному віснику України»

Сьогодні вступив в силу алгоритм розподілу коштів, які надходять на поточні рахунки із спеціальних режимом використання постачальників природного газу. Відповідна постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 30.09.2015 № 2516, сьогодні офіційно оприлюднений в «Офіційному віснику України» за № 102, ст. 3567.

«Зазначений алгоритм установлює порядок розподілу уповноваженим банком коштів з поточних рахунків із спеціальним режимом використання постачальників природного газу, на яких покладені спеціальні обов'язки, що надходять за використаний природний газ від побутових споживачів та релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження їх виробничо-комерційної діяльності), виробників теплової енергії в рамках виробництва теплової енергії для релігійних організацій та надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню», - пояснюють в регуляторі.

Поміж тим, алгоритм визначає механізм розрахунку постачальниками природного газу, на яких покладені спеціальні обов'язки, нормативів перерахування коштів на поточні рахунки операторів газотранспортної та газорозподільних систем, газопостачальних підприємств та на поточні рахунки із спеціальним режимом використання оптових продавців, що здійснюють продаж природного газу газопостачальним підприємствам.

Розраховані газопостачальним підприємством нормативи перерахування коштів подаються до НКРЕКП щомісяця до п'ятого числа місяця, що передує розрахунковому періоду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, облгази звинуватили Нацкомісію у неправильному розподілі коштів на рахунках газопостачальних підприємств, якы в свою чергу скаржаться на відсутність змоги підготовки газових мереж до опалювального сезону.

 
Коментарі (0)