ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНацкомісію звинуватили в неправомірному розподілі коштів облгазів

Нацкомісію звинуватили в неправомірному розподілі коштів облгазів

Облгази звинуватили Нацкомісію у неправильному розподілі коштів на рахунках газопостачальних підприємств, якы в свою чергу скаржаться на відсутність змоги підготовки газових мереж до опалювального сезону.

Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ПАТ «Дніпропетровськгаз» звинувачує у неправомірності рішень щодо зміни Алгоритму розподілу коштів, що надходять від споживачів газу на розподільчі рахунки постачальників, передає прес-служба підприємства.

Такі звинувачення регулятору закидають через те, що НКРЕКП з 1 липня заблокувала спецрахунки підприємства, де акумулюються оплата споживачів за газ. Внаслідок цього «Дніпропетровськгаз» не має змоги стабілізувати роботу, адже кошти повинні були спрямуватись на закупку газу для опалювального сезону, ремонт газопроводу, роботу аварійних служб та виплату зарплати працівникам. Гроші осідають вже близькл місяця на рахунках «Ощадбанку».

«Алгоритм був прийнятий з грубим порушенням законодавства, що спричинило зупинку руху коштів на розподільчих рахунках і неможливість розрахунків між учасниками газового ринку. З 1 липня ПАТ «Дніпропетровськгаз» не отримує коштів ні за старі борги, ні за поточними платежами за газ. Усі гроші, що сплачують населення і підприємства області фактично «зависають» на рахунках у банку і не розподіляються», - заявляють в прес-службі підприємства.

На підприємстві наголошують, що не мають змоги підготувати газові мережі регіону до опалювального сезону.

«Можуть бути зупинені регламентні роботи щодо обслуговування газопроводів, ускладнено обслуговування клієнтів, можливі труднощі при виконанні ремонтних аварійних робіт та в роботі АДС тощо. Відсутні кошти для виплати зарплати та розрахунків з держбюджетом», - наголошується в повідомленні.

Вирішити питання на підприємстві пропонують шляхом корегування Алгоритму.

Зауважимо, що найбільші газорозподільчі підприємства вже звернулися з відкритим листом до Президента Петра Порошенка з проханням урегулювати це питання.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше,  Нацкомісія все ж додала до розрахунку нормативу розподілу коштів гарантованих постачальників природного газу мінімально необхідні витрати газорозподільних підприємств. У регуляторі таке рішення поснюють необхідністю забезпечення стабільного газопостачання.

 
Коментарі (0)