ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДля постраждалих через підрив Каховської ГЕС населених пунктів побудують новий водогін

Для постраждалих через підрив Каховської ГЕС населених пунктів побудують новий водогін

Нова інфраструктура буде збудована у Запорізькій та Дніпропетровській областях та допоможе відновити централізоване водопостачання та забезпечити якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову
Для постраждалих від підриву Каховської ГЕС населених пунктів побудують 150-ти кілометровий водогін. Нова інфраструктура буде збудована у Запорізькій та Дніпропетровській областях та допоможе відновити централізоване водопостачання та забезпечити якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову, де виникли проблеми з водою через підрив росіянами Каховської ГЕС. 
 
Про це повідомляється на сайті Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. 
 
Агентство відновлення збудує 3 ланки магістрального водопроводу загальною протяжністю майже 150 кілометрів. Водозабір здійснюватиметься з Інгульця та річки Дніпро. 
 
Інгулець – Кряжеве (Кривий Ріг) протяжністю – 26,9 км; 
Марганець – Нікополь – Покров, протяжністю – 40,9 км; 
Запоріжжя – Томаківка – Марганець, протяжністю – 76,7 км. 
 

Щоб розпочати будівництво на всіх трьох ланках водопроводу необхідно: виконати геодезичні та проєктно-вишукувальні роботи розчистити та поглибити водоканал виконати роботи з перенесення кабелів побудувати насосні станції Далі – монтаж та влаштування трубопроводів по маршруту проходження водогону.  

 
Коментарі (0)