ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДля позитивних змін в енергетиці не «вистачає» законів

Для позитивних змін в енергетиці не «вистачає» законів

Міненерго заявляє, що позитивні зміни у вітчизняній енергетиці буде досягнуто лише за умови прийняття двох законів – про ринок електроенергії та про Нацкомісію, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявляють, що для позитивних змін у вітчизняній енергетиці, необхідне прийняття двох законопроектів, а саме «Про ринок електроенергії» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг». Таку заяву зроби радник Міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех, передає прес-служба відомства.

За його словами, енергетика так стане більш ринковою, ліберальною, позбавленою адміністративного впливу, зможе змінитися за структурою виробництва з огляду на пріоритети альтернативних джерел енергії.

«Головні завдання, які потребують негайного вирішення, для того щоб ці зміни відбувались у позитивному ключі, — це прийняття двох фундаментальних законів: «Про ринок електроенергії» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні через падіння споживання електроенергії всередині країни існує загроза зупинки електростанцій. Уникнути цього можна збільшивши експорт енергії. Таку думку висловив глава альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик.

За його словами, відсутність експорту призводить до того, що в країну не надходить валюта, яка могла надходити, якщо б електроенергія продавалася за кордон.

 
Коментарі (0)