ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДля проходження наступного опалювального сезону потрібно закачати 2-3 млрд м3 газу

Для проходження наступного опалювального сезону потрібно закачати 2-3 млрд м3 газу

Україна в рамках підготовки до наступного опалювального сезону 2020/21 роки, повинна закачати у свої підземні сховища 2-3 млрд куб. м природного газу
Україна в рамках підготовки до наступного опалювального сезону 2020/21 роки,  повинна закачати у свої підземні сховища 2-3 млрд куб. м природного газу, про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон.
 
Він вважає, що уряд повинен внести зміни до постанови про створення страхового запасу, щоб не тільки НАК "Нафтогаз України" займалася закачуванням газу в сховища.
 
"Відкритим питанням залишається: хто буде створювати цей запас газу в ПСГ? Зараз немає законодавчих вимог до учасників ринку створювати запас газу на зиму. Історично його створював Нафтогаз, але чи буде він його створювати після скасування ПСО в цьому році?"- написав очільник Сергій Макогон.
 
На думку Сергія Макогона, потрібно терміново вносити зміни до Постанови КМУ "Про затвердження розміру страхового запасу природного газу на 2020 р".
 
Раніше повідомлялося, що на кінець березня в українських ПСГ зберігається 15,9 млрд куб. м природного газу. Це один із найвищих показників наповненості українських сховищ газу на кінець березня за останні 10 років
 
Коментарі (0)