ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДля Південноукраїнської АЕС закуплять французьких генераторів на 80 мільйонів

Для Південноукраїнської АЕС закуплять французьких генераторів на 80 мільйонів

НАЕК "Енергоатом" уклала 1 лютого договір на поставку запчастин до дизель-генераторів для Південно-Української АЕС на 80 млн грн

НАЕК "Енергоатом" уклала 1 лютого договір на поставку запчастин до дизель-генераторів для Південно-Української АЕС на 80 млн грн з виробником цього обладнання - компанією Wärtsilä France (французький підрозділ фінської Wärtsilä).

Про це з посиланням на Інтерфакс-Україна повідомляє БізнесЦензор.

Як повідомила прес-служба "Енергоатому", урочисте підписання контракту відбулося за участю президента НАЕК Юрія Недашковського і директора з надання послуг ядерної галузі Wärtsilä France Мішеля Куббінгі.

Читайте також: Порошенко підписав закон про прямі закупівлі імпортної оборонної продукції

На церемонії підписання контракту Ю.Недашковський зазначив, що зустрівся з представниками компанії на Всесвітньої ядерної виставці в Ле Бурже (Франція), після чого почалися переговори про співпрацю.

"Підписання цього договору стало визначною віхою в роботі нашої компанії на ринку Східної Європи", - сказав Куббінга, зазначивши, що шлях компанії до цього був непростим.

Контракт підписаний за підсумками аукціону на поставку запчастин в кількості 1954 одиниць з очікуваною вартістю 239,1 млн грн, який був оголошений 7 вересня 2018 року. На подачу заявок і розгляд претензій було відведено більше двох місяців.

Ще один аукціон на поставку таких же запчастин в кількості 1111 одиниць був оголошений 4 червня 2018 року зі очікуваною вартістю 192,8 млн грн. На подачу заявок і розгляд претензій було відведено більше п'яти місяців. Його переможцем також стала Wärtsilä France, повідомлення про намір підписати з нею договір "Енергоатом" опублікував 15 січня поточного року.

Історія проведення аукціонів, що зберігається в системі Прозорро, свідчить про те, що підготовчий процес був тривалим, протягом цього періоду багато разів змінювалася тендерна документація. Крім того, перед проведеним 17 січня аукціоном на поставку 1 954 одиниць запчастин Wärtsilä France подала 6 вимог про усунення порушень і три скарги. За аукціону від 10 січня всього надійшло 11 вимог про усунення порушень, з них 7 направила Wärtsilä France, яка також подала 4 скарги.

 

 
Коментарі (0)