ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГДля столиці схвалили програму соціально-економічного розвитку

Для столиці схвалили програму соціально-економічного розвитку

Київрада затвердила програму соціально-економічного розвитку столиці на 2016 рік. Так, загальний обсяг фінансування програми із спеціального фонду міського бюджету складає 2,025 млрд грн.

Київська міська рада затвердила програму соціально-економічного розвитку міста на наступний рік. За прийняття відповідного рішення проголосували 77 депутатів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Київради.

Відповідно до документу, загальний обсяг фінансування програми із спеціального фонду міського бюджету складає 2,025 млрд грн. Окрім того, передбачено 156 млн грн з державного бюджету та 2,183 млрд грн - власні та залучені кошти.

«На підставі аналізу тенденцій соціально-економічного розвитку столиці попередніх років, на 2016 рік визначено пріоритети соціально-економічного розвитку, основні завдання та заходи, очікувані результати та реалізації завдань програми. Програма Соціально-економічного розвитку збалансована з проектом бюджету на 2016 рік. Відповідне фінансування буде здійснюватись за рахунок міського бюджету, залучених коштів та власних коштів підприємств та організацій. Варіант програми, який ми сьогодні розглянули, в частині фінансування зі спецфонду міського бюджету збільшений на півмільярда — з 1,5 млрд грн до трохи більше 2 млрд грн», - зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Так, документ передбачає розподіл коштів спецфонду міськбюджету (на капвкладення та капремонт) між розпорядниками наступний: 574,182 млн грн — Департаменту транспортної інфраструктури; 408,725 млн грн — Департаменту житлово-комунальної інфраструктури; 43,027 млн грн — Департаменту охорони здоров'я; 380,5 млн грн— Департамент будівництва та житлового забезпечення; 105,278 млн грн — Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища; 40,874 млн грн. — Департаменту містобудування та архітектури; 17,65 млн грн — Департаменту культури; 8,6 млн грн — Департаменту освіти і науки, молоді та спорту; 8,226 млн грн — Департаменту соціальної політики; 1,35 млн грн — Департаменту надання адмінпослуг виконавчого органу Київради (КМДА); 0,75 млн грн — Службі у справах дітей; 2,24 млн грн — Київській міській раді; 2,7 млн грн — Апарату виконавчого органу Київради (КМДА); 430,9 млн грн — на 10 райдержадміністрацій в м. Києві.

Зазначається, на капвидатки по галузі ЖКГ передбачено 686,9 млн грн, на видатки по галузі «Транспорт» - 650 млн грн, на освіту — 379,4 млн грн, на охорону здоров'я та соцзахист — 191,7 млн грн.

На капітальний ремонт дорожньо-шляхової мережі столиці передбачено 92,5 млн грн, а на капремонт капремонт міжквартальних проїздів — 30 млн грн.

Читайте також: На ЖКГ столиці пошкодували коштів

Також документ передбачає виділення коштів на впровадження енергозберігаючих заходів у житлових будинках, об’єктах освіти та охорони здоров’я, реконструкція котелень передбачено: 26,1 млн грн на оснащення інженерних вводів тепло-лічильниками у житлових будинках та бюджетних закладах; 21,7 млн грн - на проведення заходів з термосанації; 5 млн грн, на встановлення ІТП у житлових будинках. На реконструкцію та модернізацію ліфтів у житлових будинках — 80 млн грн; на капремонт житлового фонду та прибудинкової території — 183,5 млн грн.

На ремонт покрівель у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах планується направити наступні кошти: на заміну вікон у 95 закладах - 21,9 млн грн, на ремонт дахів у 61 закладі - 11,8 млн грн.
Так, фінансування на заходи з реконструкції та капремонту парків та скверів, благоустрій зон відпочинку та розчищення озер затверджено на рівні 92,8 млн грн.

На розвиток мережі закладів освіти програмою соцекономрозвитку передбачено 190,6 млн грн, а на відновлення груп у 19 дошкільних закладах та школах-дитсадках — 7 млн грн.

Що стосується пооб'єктного фінансування, то, серед іншого, передбачено кошти на: реконструкцію просп. Перемоги — 20 млн грн, реконструкцію вул. Васильківської від Голосіївської до Амурської площі — 66,086 млн грн, реконструкцію просп. Бажана — 19,293 млн грн, будівництво другої нитки головного міського каналізаційного колектора — 60 млн грн, будівництво Подільського мостового переходу — 40 млн грн, реконструкція розв'язки на Поштовій площі — 1 млн грн, на будівництво та реконструкцію закладів освіти — більше 200 млн грн, 59,718 млн грн — на капвидатки 10 райдержадміністраціям в м. Києві, тощо.

Нагадаємо, бюджет Києва на 2016 рік затверджено. За прийняття головного фінансового документа столиці проголосували 76 депутати Київради.

 
Коментарі (0)