ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГУкраїнцям не вистачить субсидій через ріст тарифів на «комуналку»

Українцям не вистачить субсидій через ріст тарифів на «комуналку»

У Держбюджеті на цей рік хоч і закладено на житлові субсидії 35 млрд грн., втім цієї суми може і не вистачити. Адже, з ростом тарифів на житлово-комунальні послуги, охочих отримати компенсацію на оплату «комуналки» побільшає на кілька мільйонів.

У Державному бюджеті на цей рік закладено 35 млрд грн. на надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Втім, цієї суми може не вистачити через ріст тарифів на «комуналку». Таку думку висловив Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на засіданні Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради , передає «Укрінформ».

Чиновник також зазначив, що із підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги, зросте і кількість бажаючих оформити компенсацію на оплату ЖКП.

«Споживання газу населенням становить близько 18 млрд кубометрів на рік, з них 11 (млрд. - Ред.) припадає на приватні будинки. Цьогоріч у бюджеті закладено 35 млрд грн на субсидіювання населення по сплаті житлово-комунальних послуг», - сказав пан Міністр.

Пан Зубко підкреслив, що у минулому році  було виплачено 18 млрд грн. житлових субсидій, а це становить 3,1% загального бюджету України.

«Цьогоріч (на субсидії. - ред.) закладено 35 млрд (гривень. - ред.), це вже 5% бюджету, але це може бути не вся необхідна сума. Через подальше підвищення тарифів кількість субсидіантів може бути збільшена до 7 млн, а не 5,4, як сьогодні», - сказав чиновник.

Читайте також: Парадокси субсидій: як Україна втрачає житло

Окрім того, члени Комітету акцентували увагу на необхідності посилити співпрацю Комітету та Мінрегіону у будівельній галузі, де наразі накопичилися системні питання, що потребують оперативного вирішення.

Нагадаємо, єдине, чому «загрожує» перевірка надання субсидій та інших пільг - виплатам, що здійснюються на користь шахраїв, але якраз на припинення таких виплат і спрямована верифікація. Ніякого ризику для законних виплат вона не несе. Про це повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько.

«По-перше, верифікація - це дуже важливий крок у бік підвищення ефективності видатків бюджету, тобто ефективності використання податків, які платять громадяни і бізнес. Процес верифікації соціальних виплат передбачений бюджетом 2016, прийнятим Верховною Радою, і наше Міністерство робитиме все можливе, щоб провести перевірку якомога швидше», - зазначила глава Мінфіну.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Лютого 2016 p. 18:00
На кожній платіжці знизу жирним шрифтом надруковано: "Всі дані правої і лівої частин рахунку повинні збігатися". ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Водночас, "Київгаз" та "Євро-реконструкція" вже котрий місяць не дотримуються цього правила, тобто, зазначають дані лише у лівій частині рахунку, а права частина рахунку залишається порожньою. Робиться це, очевидно, навмисно з метою подальших шахрайств та зловживань, оскільки, дивлячись на праву частину рахунку, не зрозуміло, чому споживач заплатив ту чи іншу суму.