ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГМінфін «розвіяв міфи» про позбавлення субсидій

Мінфін «розвіяв міфи» про позбавлення субсидій

Мінфін пояснив принцип проведення перевірки надання субсидій на ЖКП та інших пільг. У відомстві наголосили, що верифікація спрямована на виявлення шахраїв і для законних виплат ризику не несе.

Єдине, чому «загрожує» перевірка надання субсидій та інших пільг - виплатам, що здійснюються на користь шахраїв, але якраз на припинення таких виплат і спрямована верифікація. Ніякого ризику для законних виплат вона не несе. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько.

«По-перше, верифікація - це дуже важливий крок у бік підвищення ефективності видатків бюджету, тобто ефективності використання податків, які платять громадяни і бізнес. Процес верифікації соціальних виплат передбачений бюджетом 2016, прийнятим Верховною Радою, і наше Міністерство робитиме все можливе, щоб провести перевірку якомога швидше», - зазначила глава Мінфіну.
 
По-друге, за її словами, хоч на останньому засіданні Кабміну не було ухвалено кілька постанов, необхідних для проведення перевірки на отримання субсидій та інших пільг, але це не означає, що Міністерство фінансів не на полягатиме, на їх проведенні.
 
«Я твердо вірю, що Міністерство соціальної політики, як і будь-яке інше міністерство, яке здійснює витрати, не може саме перевіряти, чи правильно воно їх здійснює. Тому ми будемо працювати над фіналізацією всіх документів якомога швидше», - пообіцяла пані Яресько.
 
 
Також вона додала, що Мінфін опрацює всі ключові розбіжності, і уряд прийме необхідні постанови вже на наступному тижні.
 
«По-третє, в ЗМІ з'явилися коментарі про те, що верифікація буде мати непередбачуваний ефект на виплату соціальної допомоги, що вона загрожує таким виплатам. Це не має нічого спільного із реальністю», - заявила чиновниця.
 
Нагадаємо, Мінфін перевірить офіційні та додаткові доходи громадян, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг та пільги. Експерти вважають, що таким чином, в уряді вирішили позбавити частину населення компенсацій на оплату «комуналки».
 
Коментарі (3)
Коля Пухов
15 Лютого 2016 p. 20:55
"У відомстві наголосили, що верифікація спрямована на виявлення шахраїв ...", то мабуть, щоб виявити шахраїв, деяким міністрам достатньо подивитися у дзеркало. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Перерахуйте квартплату у доларах або євро по реальному сьогоднішньому курсу і ви побачите, що ніякого зростання тарифів немає: приблизно таку суму ви платили за комуналку рік, два , три , і т.д. тому. Знецінення грошей -- це не що інше, як тихий грабунок людей владою, оскільки українських грошей-папірців влада може надрукувати скільки завгодно.
Коля Пухов
15 Лютого 2016 p. 21:21
"Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) у розмірі 3 грн. за кожну квитанцію при оплаті електроенергії, телефону та газу, а "Ощадбанк" бере комісію при оплаті газу. Коли нарешті закінчаться ці ганебні шахрайства?
Коля Пухов
20 Лютого 2016 p. 22:35
Справа в тому, що субсидія зараз не призначається взагалі нікому , тобто жоден споживач, якому в платіжці була написана субсидія , немає офіційного підтверджувального документу на цю субсидію. Раніше такий документ видавав собес на півроку вперед при призначенні субсидії. Тепер у зв"язку із "спрощеним" порядком, якщо в платіжці за попередній місяць була написана субсидія, то це зовсім не означає, що ця субсидія буде записана і в наступній платіжці...