ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДля українських міст розробили план з уникнення повного блекауту

Для українських міст розробили план з уникнення повного блекауту

В Україні розробили план, як уникнути тотального відключення світла в українській столиці та інших містах.

 

В Україні розробили план, як уникнути тотального відключення світла в українській столиці та інших містах.

Про це в ефірі Національного телемарафону повідомив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко. За його словами, в Україні є план, розроблений за участю Офісу Президента, Уряду та "Укренерго" для підвищення рівня безпеки енергосистеми. Він зазначив, що поки що важко передбачити, які будуть енергообмеження в Україні, бо незрозуміло, як наступного разу атакуватиме ворог.

"Сьогодні енергомережа в Україні пошкоджена по-різному, є регіони, де дефіцит електроенергії є дуже суттєвим. Це стосується Києва, Харкова, Одеси та Херсонської області", — сказав Харченко.

Експерт зазначив, що українські виробники намагаються якнайшвидше поставити обладнання, але левову частку деталей везуть з-за кордону. Нагадаємо, що енергетики вручну відключатимуть будинки в українській столиці від електропостачання — йдеться про будинки, які розташовані на лініях з об'єктами критичної інфраструктури. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби компанії ДТЕК "Київські електромережі".

Відомо, що балансоутримувачі 454 будинків самостійно відключатимуть світло, самостійні обмеження мають допомогти зменшити кількість та час відключень електроенергії для всіх киян. "Під час екстрених або стабілізаційних відключень разом з об'єктами критичної інфраструктури під відключення не потрапляли житлові будинки, які живляться від тих самих електроліній.

ДТЕК Київські електромережі спільно з КМДА запропонував ЖБК самостійно обмежувати електропостачання у таких будинках відповідно до графіків, розміщених на сайті”, – йдеться у повідомленні.

 

 

 
Коментарі (0)