ГоловнаКоментаріВодопостачанняД.Новицький: «2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва»

Д.Новицький: «2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва»

Столична влада хоче відмовитися від хлорування води і впровадити сучасну технологію очистки. В цьому році проведуть перший етап реконструкції на станції на Дніпровському водозаборі, в наступному році - Деснянський водозабір
Столична влада хоче відмовитися від хлорування води і впровадити сучасну технологію очистки. В цьому році проведуть перший етап реконструкції на станції на Дніпровському водозаборі, в наступному році - Деснянський водозабір. І таким чином, 2019 рік має стати роком закриття хлорного господарства Києва.
 
Детальніше про те, яка в столиці система очищення води, які її мінуси, що стоїть в ній поміняти і наскільки це реально, розповів генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький в ефірі радіостанції Голос Столиці.
 
Як відбувається очищення води в Києві?
 
- Зараз застосовується газ хлор, який додається в воду саме з метою знезараження. Є на Дніпровській станції, по крайней мере, ми починаємо хлорувати на першому підйомі. І вже після очищення води, перед подачею в мережу знову робимо додаткове хлорування для того, щоб в мережі вода була такою безпечною і надходила в будинку наших жителів.
 
Що планують зробити замість такого хлорування?

- Саме те, що ви сказали. Я можу тільки додати те, що ми хочемо пересісти з «Запорожця» на «Mercedes». Тобто, умовно кажучи, це найбільш сучасна система, яка може бути застосована, виходячи саме за якістю питної води, яку ми беремо з Дніпра і Десни. І той досвід, який ми вивчили в Європі, зокрема в Австрії, в Німеччині, в Іспанії, в Італії, зокрема ми були у Відні, Нюрберзі, Палермо, і саме там застосовується така технологія з водою, використовується з самого початку. Тобто вхідні вода тієї якості, яка приблизно відповідає якості Дніпровського і Деснянського води. 

Скільки коштів треба з міського бюджету на запровадження нової системи?
 
— Зараз ми займаємося розробкою проекту, орієнтовна вартість для Дніпровської станції — десь 15-20 мільйонів гривень і це протягом цього року може бути реалізовано.
 
Коментарі (0)