ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДніпродзержинські будинки змінили власників

Дніпродзержинські будинки змінили власників

Дніпродзержинська міськрада дала згоду на прийняття в комунальну власність міста житлових будинків, розташованих в селищі Світле.

Дніпродзержинська міськрада дала згоду на прийняття в комунальну власність міста житлових будинків, розташованих в селищі Світле.

Рішення проблем селища Світле, пов'язаних з його підпорядкуванням, тривало більше 10 років. У 1991 році рішенням Дніпропетровської обласної ради селища Світлого, побудований на землях Дніпропетровського сільськогосподарського району для працівників птахофабрики «Баглійський», був переданий для обслуговування Баглійського району Дніпродзержинська. При цьому, землі, житлові будинки і комунікації залишилися в розпорядженні Дніпропетровського району.

До 1991 року житлово-комунальне обслуговування селища повністю залежало від птахофабрики: всі послуги ЖКГ жителі селища отримували від комунікацій птахофабрики. Власники підприємства змінювалися, і згодом проблеми зайшли у глухий кут: жителі селища без певного підпорядкування могли в Дніпродзержинську тільки брати участь у виборах і користуватися соціальним захистом.

Генеральним планом Дніпродзержинська селище внесений в межі міста, але генплан не затверджено через неузгодженість низки питань розмежування із землями Петриківського району.

Селище Світле побудований на початку 60-х років, в ньому розташовано 13 житлових багатоквартирних будинків.

Новини Днепродзержинська

 
Коментарі (0)