ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДніпропетровщина шукає місце під сонячні електростанції

Дніпропетровщина шукає місце під сонячні електростанції

Голова обласної ради поставив завдання у короткий термін вирішити питання виділення землі під будівництво електростанцій.

Відповідну робочу нараду голова обласної ради Євген Удод провів у Широківському районі, який визначений для розміщення електростанцій на сонячних батареях.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Реалізує зазначений проект компанія «Екотехнік Прага», яка є одним з провідних європейських операторів сонячних електростанцій. У лютому голова обласної ради обговорив питання будівництва сонячних електростанцій з керівництвом проекту, була досягнута попередня домовленість про те, що інвестор розмістить сонячні електростанції на 3-х ділянках у Дніпропетровській області загальною площею в 100 га. Одна станція буде створена в Криворізькому районі біля с. Радушное, ще дві – в Широківському районі.

«Після запуску проекту кожна станція вироблятиме 50 МВт/годину, що еквівалентно 73,5 тонам або 20 составам вугілля, - зазначив під час наради Євген Удод. – Крім того, нові об’єкти дозволять працевлаштувати на кожному з них близько 80 осіб із середньою заробітною платою близько 3 тис. грн».

Голова обласної ради поставив завдання у короткий термін вирішити питання виділення землі під будівництво електростанцій.

«Поставляючи в енергосистему області електроенергію, яка виробляється на сонячних електростанціях, наші партнери тим самим збільшуватимуть долю альтернативної енергії в загальному енергетичному балансі регіону. Це відповідає принципам регіональної Програми енергозбереження, розробленої за ініціативою губернатора області Олександра Вилкула, і відповідає завданням активного використання альтернативних джерел енергії, які ставить перед нами наш Президент Віктор Федорович Янукович. Крім того, податкові відрахування нових виробництв, зареєстрованих на Дніпропетровщині, поступатимуть до бюджету регіону», - наголосив Євген Удод.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)