ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняДніпропетровські дороги віддали на поруки Держагенствам

Дніпропетровські дороги віддали на поруки Держагенствам

Функції замовника будівництва дороги в Дніпропетровську передано Держагентству автомобільних доріг.

Кабінет Міністрів погодився із пропозицією щодо передачі Департаментом комунального господарства та капітального будівництва Дніпропетровської міської ради функцій замовника будівництва ділянки дороги другої черги Південного обходу Дніпропетровська від межі міста до проїзної частини залізобетонного шляхопроводу через вул. Мільмана протяжністю 1,189 км Державному агентству автомобільних доріг.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Дніпропетровській міській раді рекомендовано забезпечити передачу Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області проектно-кошторисної документації на будівництво об’єкта і фінансових документів, а також вирішити питання відведення земельної ділянки під будівництво дороги та викупу земельних ділянок приватної власності, розміщених у зоні будівництва.

Як пояснив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Вячеслав Задорожний, таке рішення про передачу функцій замовника обумовлено тим, що частина ділянки другої черги Південного обходу (1 км 189 м) формально проходить у межах міста. Мова йде про під'їзди до Південного мосту через річку Дніпро для переходу з правого берега на лівий.

Враховуючи, що замовником будівництва Південного обходу загалом є Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області, для ефективного продовження подальшої реалізації проекту доцільно саме цій службі виконувати роботи й на тій ділянці Південного обходу, що проходить по території міста.

Дніпропетровською міською радою була замовлена проектно-кошторисна документація на будівництво цієї ділянки від межі міста до проїжджої частини залізобетонного шляхопроводу через вул. Мільмана протяжністю 1,189 км. Проектно-кошторисна документація була представлена на державну комплексну експертизу в «Укрдордержбудекспертизу». Також попередньо опрацьовано питання вилучення приватних земельних ділянок.

«Розвинена мережа доріг сприяє припливу інвестицій в економіку країни та є важливим показником розвитку держави в цілому, а отже - суттєво впливає на темпи розвитку економіки, швидкість перевезень, мобільність, зайнятість і рівень доходів населення. Будівництво Південного обходу – надважливий для Дніпропетровщини проект», - сказав Вячеслав Задорожний.

 
Коментарі (0)