ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійІноземці претендують на будівництво українських концесійних доріг

Іноземці претендують на будівництво українських концесійних доріг

На участь у проекті будівництва першої в Україні концесійної дороги навколо Києва вартістю 428 млн євро претендують компанії з Росії, Китаю, Бразилії та інших країн.

Про це повідомив заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Ілля Шевляк за підсумками презентації інвестиційних можливостей країни в місті Cан-Паулу (Бразилія).

За його словами, інтерес до будівництва автотраси проявила одна з найбільших компаній Латинської Америки - бразильська Andrade Guttierez. Техніко-економічне обгрунтування проекту, представлене громадськості 1 листопада, готувало її дочірнє підприємство - португальська фірма Zagope Construction and Engineering. Можливість фінансування цього будівництва розгляне Бразильський банк розвитку.

«Очікується, що в інвестиційному конкурсі візьмуть участь близько 70 компаній. Вже підписано меморандуми, наприклад, з китайськими корпораціями. Є інтерес і з боку російського Газпромбанку», - сказав Шевляк. Він додав, що «проект концесійної окружної дороги навколо Києва на сьогодні є одним з найбільш затребуваних серед іноземних інвесторів».

Нагадаємо, перша концесійна Київська міська кільцева дорога протяжністю 18 км може бути побудована протягом п'яти років. Реалізація проекту забезпечить скорочення трафіку через Київ на 20 тис. автомобілів на день, економію часу мінімум 20 хвилин для кожного водія і палива на суму 20 млн євро вже в 2017 році.

Середня швидкість руху по трасі складе 110 км/ч. Прогноз інтенсивності руху - 20 тис. автомобілів на день в 2017 році. Орієнтовна вартість проїзду через концесійний ділянку - 58 євроцентів для легкових автомобілів і від 1,66 євро до 3,55 євро для вантажних, залежно від габариту.

РБК-Україна

 
Коментарі (0)