ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпропетровськ: правому берегу гаряча вода «не світить»

Дніпропетровськ: правому берегу гаряча вода «не світить»

До питання прокладки труби від ТЕС на правий берег влада повернеться, швидше за все, після закінчення будівництва об'їзної дороги

На останній сесії Дніпропетровської міськради депутати ухвалили рішення передати Південний міст з комунальної власності в державну, тобто з балансу КП «Дніпроавтоміст» споруда перейде на баланс облслужби автомобільних доріг. Можливо, жителі Дніпра і не помітили б цього, але справа в тому, що тепер вони стурбовані долею труби, яку два роки тому обласна влада обіцяла протягнути під мостом і через неї з Придніпровської ТЕС подавати тепло і гарячу воду правому берегу.

Нагадаємо, в 2009 році керівництво облдержадміністрації запропонувало переключити споживачів на житлових масивах Перемога і Тополь з газових котелень на ТЕС, яка споживає тверде паливо (щоб не залежати від газу).

«І тепер не відомо, чи захоче новий балансоутримувач тягнути трубу. А нам хотілося б гарячу воду і взимку, і влітку, як на житловому масиві Придніпровськ», - говорить житель Тополя-2 Дмитро Винник.

У той же час у КП «Дніпроавтоміст» пояснили, що під мостом проведення комунікацій спочатку не було. «Проектом планувалося провести труби під опалення ще в 80-х роках до будівництва моста, але його побудували без труб. І зараз мені важко сказати, як можна вмонтувати ці труби», - говорить директор КП« Дніпроавтоміст» Валерій Хапатько.

Але на самій ТЕС запевняють, що готові постачати теплом і гарячою водою правий берег. «Південний міст був побудований з однією метою – щоб перекинути теплоносій від ТЕС на правий берег. Там закладені всі спеціальні пристрої з будівництва теплотраси. Ми готові здійснити цей проект, але влада повинна визначитися і прийняти рішення про будівництво та переведення цих мікрорайонів на опалення від ТЕС», - розповіли на теплоелектростанції.

Тим часом в прес-службі ОДА повідомили, що до питання прокладки труби від ТЕС на правий берег влада повернеться, швидше за все, після закінчення будівництва об'їзної дороги. А питання про передачу Південного моста (тільки проїжджої частини) в держвласність ще буде затверджуватися в Кабміні.

 

Джерело – газета «Сегодня»

 
Коментарі (0)