ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпропетровські садиби захистять від річкового тероризму

Дніпропетровські садиби захистять від річкового тероризму

Для відновлення сприятливого гідрологічного режиму річки Шпакова, що в Амур-Нижньодніпровському районі, від якої багато років потерпають місцеві жителі і їх садиби, сьогодні ведуться роботи з поглиблення плеса Шпакове Верхнє.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської міської ради.

Поглиблення зазначеного плеса проводиться в першу чергу для  стабілізації рівнів води в ньому, ліквідації прогресуючого підтоплення і заболочування території, а також для створення запасу води для нормального функціонування річки Шпакова в посушливі періоди. З цією метою раніше були проведені роботи з  поглиблення гирла річки Шпакове, що в районі вулиці Кубанської.

Упродовж останніх десятиріч озера і плеса річки Шпакова зазнали значної трансформації — під впливом людської діяльності і природних факторів декілька разів змінився їх рівень, довжина, площа водного дзеркала, з’явились нові озера, які раніше були просто болотами,  наприклад, таке як Жолобово та інші. У багатоводні роки озера і плеса річки Шпакова розливаються, затоплюючи великі площі, в тому числі садиби місцевих жителів, будівлі.

Впродовж останніх років завдяки розчищенню відвідних водотоків, реконструкції водопропускних споруд, озера дещо скоротили свою площу, майже на 70 га, знизились рівні ґрунтових вод, зменшилась площа заболочування.

 
Коментарі (0)