ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДніпропетровщину «поставлять» на газовий лічильник

Дніпропетровщину «поставлять» на газовий лічильник

Жителів Дніпропетровської області переведуть на газові лічильники. Втім, зазначається, що приладами обліку, в основному, будуть об лаштовані ті багатоповерхівки, де у споживачів основними газовими приладами є плити.

У Дніпропетровській області почали встановлювати будинкові лічильник газу. Таким чином, як зазначають газопостачальні компанії, споживачі будуть платити за фактично спожите паливо. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Дніпропетровськгаз».

В переважній більшості, прилади обліку «блакитного» паливо встановлюють там, де у споживачів основними газовими приладами є плити. Ці прилади обліку будуть враховувати загальну кількість спожитого природного газу мешканцями будинку.

«Перші лічильники встановлені у Дніпропетровську (вул. Моніторна, буд. 6), Павлограді (вул. Заводська, 37) та смт. Черкаському Новомосковського району (вул. Лісова, буд. 3). Такі прилади обліку газу дозволять заощадити час і гроші. Адже їх покупка і монтаж обійдеться в декілька разів дешевше, ніж індивідуальний лічильник. Так, наприклад, щоб облаштувати 100 квартир багатоповерхового будинку індивідуальними лічильниками газу необхідно в середньому 250 тисяч гривень, а монтаж 1 будинкового приладу обліку газу обійдеться лише у 50 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Фінансування встановлення будинкових лічильників відбувається за кошти газорозподільних підприємств за рахунок тарифу на розподіл газу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці втратять стимул до використання «газових» лічильників. До цього призведе рішення уряду про зниження норм споживання палива. У «Нафтогазі» вважають такі зміни негативним фактором.

 
Коментарі (0)