ГоловнаКоментаріГазопостачанняУкраїнці будуть безконтрольно споживати газ

Українці будуть безконтрольно споживати газ

Українці втратять стимул до використання «газових» лічильників. До цього призведе рішення уряду про зниження норм споживання палива. У «Нафтогазі» вважають такі зміни негативним фактором.

Українці втратять мотивацію до використання приладів обліку газу через рішення уряду про зниження норм споживання палива. Про це заявив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«На нашу думку, ті норми, які зараз встановлені, не тільки стимулюють не встановлювати лічильники, але і демотивують їх використовувати», – сказав він.
 
Пан Коболєв додав, що облгази не мають права відмовляти споживачам у переході з лічильників на споживання за нормами; на його думку, це є негативним фактором.
 
Нагадаємо, Кабінет Міністрів видав постанову, якою зменшив норму споживання газу без лічильників до 3 куб. м. Старі норми споживання становили 6 куб. м.
 
Крім того, Андрій Коболєв заявив, що Україна розраховує підписати з Росією довгострокову газову угоду, яка покриє потребу газу протягом всієї зими.
 
 
«Ми сподіваємося, що протягом червня ми, як і раніше, у тристоронньому форматі проведемо переговори і зможемо підписати якесь навіть більш довгострокове, ніж квартальні додаткової угоди, яка в ідеалі покриє всю наступну зиму. Ми намагаємося домовитися про рішення, яке дасть нам передбачуваність ціни та обсягів поставки на всю наступну зиму. Це зараз мета переговорів, які ведуться з участю Єврокомісії, російських колег і нашого Міністерства», - сказав пан Коболєв.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2824 «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Документ пропонує дозволити споживачам самостійно встановлювати газові лічильники. Подальшу компенсацію витрат, згідно з проектом Закону, споживачі будуть одержувати за рахунок коштів, які сплачуються ними за природний газ суб'єкту господарювання.
 
Коментарі (0)