ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДніпропетровськ запускає модульні котельні

Дніпропетровськ запускає модульні котельні

Нова котельня опалюватиме два житлові будинки по вул. Генерала Пушкіна, 26 та 26а.

До початку опалювального сезону почне працювати нова автономна модульна котельня по вулиці Генерала Пушкіна, 26. Про це під час виїзної робочої наради повідомив міський голова Іван Куліченко, інформує прес-служба міськради. 

«Нова котельня опалюватиме два житлові будинки по вул. Генерала Пушкіна, 26 та 26а. Раніше зазначені будинки опалювалися від котельні Дніпропетровського національного університету, проте теплопостачання було неякісним. З огляду на це було ухвалене рішення влаштувати біля цих будинків нове джерело теплопостачання, тобто побудувати нову котельню і на сьогодні ця робота майже завершена. З міського бюджету на ці цілі виділено 3 мільйони 150 тисяч гривень. Поставлена задача провести пуско-налагоджувальні роботи і до 1 жовтня запустити котельню в робочому режимі, щоб до початку опалювального сезону ми були впевнені, що тепло подається у кожну квартиру», - зазначив Іван Куліченко. 

 У новій котельні встановлені швидкісні водонагрівачі для подачі гарячої води. «Більшість мешканців мають бойлери, але ми запропонуємо таку послуги тим, хто захоче отримувати гарячу воду централізовано. Житлові організації промиють мережі гарячого водопостачання, яке було відсутнє 8 років і виконають усі підготовчі роботи для подачі гарячої води. Цю котельню обслуговуватиме комунальне підприємство «Теплоенерго» і мешканці платитумуть за послуги теплопостачання згідно встановлених тарифів», - додав очільник міста. 

«Встановлювати нову котельню почали три місяці тому. На сьогодні її вже повністю зібрано, встановлено необхідне обладнання — це котли, горілки, теплообмінники, змонтовано димові та витяжні труби, влаштовано зовнішні мережі каналізаці, газопроводу, електро- та водопостачання. Залишилося виконати роботи з теплоізоляції та благоустроїти прилеглу територію. Нова котельня працюватиме в автоматичному режимі, без обслуговуючого персоналу», - сказав директор підрядної організації Сергій Таранов.

 
Коментарі (0)