ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДніпропетровський ЖРЕП «погорів» на завищенні тарифів

Дніпропетровський ЖРЕП «погорів» на завищенні тарифів

Комунальне підприємство «Житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство» завищило розмір квартирної плати на 0,48 грн за кв. м для мешканців будинку по вул. Громова, 7 Красногвардійського району Дніпропетровська.

За дорученнями Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова Державна фінансова інспекція України проводить контроль дотримання законодавства органами місцевого самоврядування щодо підвищення ними тарифів на житлово-комунальні послуги. Позиція Президента України з цього питання полягає у тому, що не можна проблеми житлово-комунальних господарств перекладати на споживачів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності підприємств, на послуги яких 2011 року та в січні-лютому 2012 року збільшено тарифи, фахівці Держфінінспекції України встановили факти завищення розміру квартирної плати для населення у Дніпропетровську. Інформація про ймовірне завищення тарифів надійшла до Держфінінспекції України телефоном довіри.

Так, комунальне підприємство «Житлово-ремонтне експлуатаційне підприємство» завищило розмір квартирної плати на 0,48 грн за кв. м для мешканців будинку по вул. Громова, 7 Красногвардійського району Дніпропетровська. Порушення відбулося через необґрунтоване збільшення у складі тарифу витрат на обслуговування прибудинкової території. Зокрема, до розрахунку тарифу включено площу прибудинкової території, яка учетверо перевищує фактичну. Окрім того, до вартісних складових тарифу включено витрати з технічного обслуговування ліфтів, хоча цю послугу надає інша юридична особа.

На сьогодні проводяться ревізії понад ста підприємств житлово-комунальної сфери, на послуги яких у 2011 році та в січні-лютому 2012 року підвищувалися тарифи для населення. Попередні результати цих ревізій засвідчили, що не скрізь підвищення тарифів відбулося обґрунтовано. В деяких випадках до складу тарифів включалися витрати на послуги, які фактично не надавалися або надавалися у значно менших обсягах. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)