ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпропетровською каналізацією керуватиме автоматика

Дніпропетровською каналізацією керуватиме автоматика

Вартість реконструкції становить 1,2 млн грн. На модернізованій КНС установлена сучасна автоматизована система управління, яка дозволяє вдвічі зменшити витрати на електроенергію

На Дніпропетровщині завдяки впровадженню автоматизованої системи управління каналізаційно-насосними системами в 2011 році на 40% зменшено кількість позаштатних аварійних ситуацій.

Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час відкриття після реконструкції каналізаційно-насосної станції №7а (КНС) комунального підприємства «Дніпроводоканал» у Дніпропетровську.

«У рамках Комплексної стратегії розвитку регіону в містах і районах Дніпропетровщини створюються сучасні водопровідно-каналізаційні системи, які в автоматичному режимі забезпечують стабільне і якісне водопостачання і водовідведення, екологічну безпеку територій та належний санітарно-епідеміологічний стан населених пунктів. Одним із важливих елементів створення сучасних водопровідно-каналізаційних систем є реконструкція і будівництво нових каналізаційно-насосних станцій. Сьогодні введено в експлуатацію модернізовану каналізаційно-насосну станцію №7а в Дніпропетровську. КНС обслуговує житлові масиви Парус-1, 2, 3, Комунар та Червоний Камінь, в яких мешкають майже 20 тисяч жителів обласного центру», - сказав О.Вілкул.

Вартість реконструкції становить 1,2 млн грн. Кошти виділені з обласного природоохоронного фонду. На модернізованій КНС установлена сучасна автоматизована система управління (АСУ), яка дозволяє вдвічі зменшити витрати на електроенергію та значно збільшити термін експлуатації насосних агрегатів. Заощаджені на споживанні електроенергії кошти підуть на подальшу модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства міста. Це вже п’ята станція в Дніпропетровську, яка реконструйована в рамках програми модернізації міського водопровідно-каналізаційного господарства, яку 2010 року ініціював губернатор Олександр Вілкул. Ще дві нові КНС було збудовано з «нуля» і введено в експлуатацію в 2010 і 2011 роках.

«На Дніпропетровщині впроваджується цілісна система автоматизації управління стоками. За рахунок впровадження сучасної технології транспортування й очистки стоків у регіоні в 2011 році досягнуто зменшення на 70% неочищених скидів у басейн ріки Дніпро в межах міста Дніпропетровська та на 40% скорочена кількість позаштатних аварійних ситуацій на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства», - сказав О.Вілкул.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)