ГоловнаЗапитання експертуВодопостачанняДніпровські водосховища проходять випробування

Дніпровські водосховища проходять випробування

У каскаді Дніпровських водосховищ зафіксована проектна відмітка водних ресурсів.

У каскаді Дніпровських водосховищ зафіксована проектна відмітка водних ресурсів. Про це повідомив голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук.

«У каскаді Дніпровських водосховищ закупульована проектна відмітка водних ресурсів. Тобто, у шести водосховищах каскаду Дніпра, сьогодні 44 млрд куб.м. води. Всі водосховища наповнені до проектних відміток, спрацювання йде відповідно до стоку», - стверджує Василь Сташук.

Василь Сташук нагадав, що у каскад Дніпровських водосховищ вода потрапляє по річці Прип’яті, по Дніпру і вода попадає з Десни. «Сьогодні ситуація контрольована», - запевнив посадовець.

«Всі водозабори і всі пляжі забезпечені водним ресурсом. Інше питання, що високі температури, не було такого випаровування, як цього року, тому ми регулюємо це. Раз на місяць збирається міжвідомча комісія у стінах Державного агентства водних ресурсів і визначаємо якість води, рівневий режим по кожному водосховищу і кожній притоці», - сказав Василь Сташук.

За його словами, рівень води контролюється комісією. «Є відповідна автоматизована система управління басейнами Дніпра. І вона показує, що сьогодні всі рівні є», - зазначив посадовець.

Голова Держводагентства підсумував, що ті дощі, які випали у Польщі і Білорусі говорять про те, що сток буде нормальний.

Цьогорічна спека, яка спостерігається протягом останніх двох років, б'є рекорди останніх 10-15 років. За його словами директора Укгідрометцентру Миколи Кульбіди, в історії України такого аномального клімату раніше не спостерігали.

УНН

 
Коментарі (0)