ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпровська вода знову може потекти у Крим

Дніпровська вода знову може потекти у Крим

В анексований Росією Крим Україна могла б продавати дніпровську воду, оскільки півострів страждає від засухи.

В анексований Росією Крим Україна могла б продавати дніпровську воду, оскільки півострів страждає від засухи.

Таку ідею запропонувала радниця міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна, про що написала 16 липня у Facebook. Цим дописом викликала резонансну реакцію соцмереж.

Незабаром радниця міністра видалила відповідний пост.

Заступниця міністра стверджує, що прийшов момент сказати, що Україна готова відновити постачання води до Криму, "але коштувати це буде стільки-то".

"Зараз в Криму посуха. Україна зараз почала акцентувати наслідки відсутності води. Але складність у тому, що виглядає це досить дивно, тому що в наших силах кардинально вплинути на проблему. Причини, за якими ми цього не робимо, зрозумілі. Але, менше з тим, нас можуть і будуть звинувачувати в тому, що посуха - це наша вина. Як би там не було, рішення не поставляти воду не є обов'язковим наслідком окупації території. Це був наш вибір. І тому на цьому можна спекулювати", - написала Коздобіна.

За її словами, Україна готова відновити постачання, але за гроші, переклавши всю відповідальність на Росію.

"Якщо вони відмовлятись, то винні тільки вони. А навіть якщо Росія погодиться, ми все одно виграємо. Їм потрібно буде витрачатися на відновлення каналу. Ґрунти в Криму не прийдуть у повну непридатність. Ми проявимо турботу про своїх громадян замість того, щоб зловтішатися, що їх не може забезпечити окупант. Плюс, це привід зробити Крим частиною переговорів, від чого так довго і наполегливо відмовляється Росія. Так чому б ні?", - додала Каздобіна.

 
Коментарі (0)