ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«ДНР» збирається продавати українське вугілля Європі та на Близький Схід

«ДНР» збирається продавати українське вугілля Європі та на Близький Схід

Так звана «Донецька народна республіка» планує поставки українського вугілля в країни Європи та Близького Сходу. У самопроголошеній республіці заявили, що це засіб отримання до бюджету певних сум.

Влада так званої «Донецької народної республіки» опрацьовує питання поставки українського вугілля в країни Європи та Близького Сходу. Про це повідомив глава «ДНР» Олександр Захарченко на своєму офіційному сайті.

«Міністерство вугілля та енергетики» шукає нові, додаткові ринки збуту. Ми не повинні зациклюватися на одному партнері — Україні. Тим більше – Україні. Тому опрацьовуємо питання Європи і Близького Сходу», — сказав він.

Окрім того, глава так званої «ДНР» нагадав, що самопроголошена республіка відновила постачання вугілля Україні.

«Ми платимо пенсії, ми платимо зарплати. Звідкись гроші треба брати. І вугілля — це засіб отримання до бюджету певних сум, тому доводиться торгувати вугіллям. Це робочі місця, це добробут сімей шахтарів, це виробництво — шахти повинні працювати. Якщо ми можемо продавати вугілля Україні — то чому ні? Головне, щоб за вугілля нам платили гроші», - заявив Захарченко.

Нагадаємо, головним чинником для введення надзвичайних заходів в енергетиці став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму.

 
Коментарі (0)