ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНадзвичайні заходи в енергетиці допоможуть зберегти дефіцитне вугілля

Надзвичайні заходи в енергетиці допоможуть зберегти дефіцитне вугілля

Введення надзвичайних заходів в енергетиці відбулося через дефіцит вугілля антрацитної групи. Наразі в Україні є зайві потужності атомної генерації, а тому немає жодної потреби в імпорті електроенергії з Росії.

Головним чинником для введення надзвичайних заходів став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму. Про це повідомив т.в.о. директора НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає «РБК-Україна».

«Головним фактором (чому були введені надзвичайні заходи на ринку електроенергії – ред.) став дефіцит вугілля антрацитної групи, який особливо посилився після припинення електропостачання Криму... Для того, щоб ми могли оперативно відслідковувати, з урахуванням реальних поставок вугілля, ми могли додатково зменшувати обсяги генерації ТЕС особливо тих, які працюють на вугіллі антрацитної групи для того і потрібно це розпорядження», - сказав пан Ковальчук.

Також, він зазначив, що загалом ситуація набагато краща за минулорічну.

«У нас немає необхідності імпортувати електроенергію з Російської Федерації. Ми маємо профіцит потужності», - наголосив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив ввести тимчасові надзвичайні заходи на ринку електроенергії. Про це йдеться в розпорядженні № 1296-р від 9 грудня 2015 року. Відповідне розпорядження Уряду буде діяти протягом місяця.

 
Коментарі (0)