ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДністровська ГАЕС потребує 2 млрд грн на новий гідроагрегат

Дністровська ГАЕС потребує 2 млрд грн на новий гідроагрегат

Введення другого гідроагрегату дасть змогу більш економно витрачати традиційні енергоносії, адже 1 хвилина додаткової роботи гідроагрегату – економія близько 80 тонн вугілля на теплових станціях

У 2013 році заплановано ввести в експлуатацію ще один – другий – гідроагрегат Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Гайничеру, інформує прес-служба ОДА.

За його словами, минулого року фінансування продовження будівництва цього об’єкту було проведено на 80%. «Такі значні кошти були виділені вперше за багато років», – зауважив він.

При цьому М.Гайничеру додав, що на сьогодні для того, щоб завершити спорудження та ввести в експлуатацію ще один гідроагрегат, необхідно 2 млрд грн. За ці гроші замовлять турбіну та насосне обладнання, що виробляється Харківським заводом «Турбоатом».

«Вірогідно, ці кошти будуть виділені і освоєні цього року як «Турбоатомом», так і залученими будівельними організаціями, – відзначив Михайло Гайничеру. – Тоді в 2013 році буде введено ще один агрегат Дністровської ГАЕС, який має значення як потужний регулятор електроенергії».

Введення другого гідроагрегату дасть змогу більш економно витрачати традиційні енергоносії, адже, до прикладу, 1 хвилина додаткової роботи гідроагрегату – економія близько 80 тонн вугілля на теплових станціях. «Тобто це – можливість економити, як кажуть, «на рівному місці», значні обсяги енергоресурсів, витрачаючи для цього дешеву енергію в нічний час, коли споживання електроенергії зменшується», – резюмував Михайло Гайничеру.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)